Contact | Routebeschrijving | Nieuwsbrieven

Rate this item
(0 stemmen)

Op 1 december 2013 'bestaat' de Wsnp 15 jaar. Daar zal her en der de gepaste aandacht aan besteed worden. De Wsnp is en blijft immers een wet in beweging waarvan we de verjaardag zo af en toe graag willen vieren. De maatschappelijke relevantie van de Wsnp is onmiskenbaar, de juridische dimensie kent ook zijn eigen dynamiek. Al weer 9 jaar achter elkaar houdt het bureau Wsnp een vinger aan de pols om de gezondheid van de Wsnp ook goed in de gaten te houden. Op 22 oktober 2013 stuurde de Staatssecretaris zijn brief over de stand van zaken in de Wsnp aan de Tweede Kamer.
De monitor-brief eindigt met de melding dat “[...]de doelstellingen van de wet op hoofdlijnen worden behaald. In de huidige economische conjunctuur is dat een belangrijk maatschappelijk gegeven. […]. Een kritische noot is echter ook wel op zijn plaats.

Schakel!

Geschreven door I.P. van Rossen
Rate this item
(0 stemmen)

De schuldhulpverlening en de hypotheekverstrekkers hebben onder de projectnaam 'Schakel!' de handen ineen geslagen en dat is goed nieuws. Het heikele onderwerp van schuldenaren met huizenbezit dat zich kenmerkt door een complexe problematiek en grote belangen is daarmee een handvat gegeven voor zowel banken als schuldhulpverleners. Hierdoor kan schuldenproblematiek en huizenbezit kundig en voortvarend worden aangepakt. De eerste tekenen van de samenwerking zijn hoopvol. Het is in ieder geval een goed begin. Wat is 'Schakel!' ?