Contact | Routebeschrijving | Nieuwsbrieven

donderdag 08 maart 2012 10:04

Onderzoek (2)

Geschreven door  I.P. van Rossen
Rate this item
(1 Stem)

Schuldhulpverlening en budgetcoaching

Schuldsanering heeft behoefte aan onderzoek. Dat stimuleert de discussie en draagt bij aan de ontwikkeling van het vakgebied. Modus Vivendi ondersteunt die ontwikkeling graag en probeert, daar waar dat mogelijk is, onderzoek te stimuleren. Studenten zijn een belangrijke groep personen die, in het kader van een afstudeer-scriptie, onderzoek uitvoeren. Hoewel Modus Vivendi niet zelf betrokken is bij deze onderzoeken, willen wij wel graag een podium bieden aan studenten die een groter bereik van deelnemers zoeken voor hun enquetes. Daarom deze oproep om de ontwikkeling van het vakgebied schuldsanering, in zijn breedste, te helpen. Draag uw steentje bij aan het onderzoek van Dennis Luisterburg en klik zijn enquete-link, onderstaand zijn verzoek aan u:

" De branche van professionele schuldhulpverlening en budgetcoaching is een boeiende branche, volop in beweging. In het kader van een afstudeerproject onderzoekt Dennis Luisterburg, deeltijdstudent HBO-SJD aan Hogeschool InHolland te Rotterdam, de positie van kleine private zelfstandige ondernemingen (tot 10 medewerkers) in deze branche, nu en na invoering van de nieuwe wet- en regelgeving die komende maanden van kracht moet worden – de nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en de AMvB inzake private schuldbemiddeling ex. art. 47 / 48 Wck. Over private schuldbemiddeling en budgetcoaching lijken de meningen zeer divers. Dennis Luisterburg brengt de meningen in kaart, en is zeer benieuwd naar uw mening.

Vindt u het leuk en belangrijk om die te delen? Dat kan op 3 manieren:

· U klikt op de volgende link, en vult de online vragenlijst in die op uw scherm komt: Onderzoek: 'Schuldhulpverlening en budgetcoaching: Een markt?' . Deelname zal ongeveer 20 tot 30 minuten van uw tijd vragen, afhankelijk van de diepte waarmee u over uw antwoorden wil nadenken;

· U bespreekt uw mening over dit onderwerp liever telefonisch? Neem dan contact op via 06-38285910 of mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ;

· U wil graag tijdens een ontmoeting praten over deze zaken? Dat kan ook. Neem dan graag even contact op, dan bespreekt Dennis Luisterburg graag de mogelijkheden.

Het is niet van belang of u zelf genoemde werkzaamheden uitvoert of coördineert of hoe groot uw organisatie is. Ook als u in een grote organisatie werkt, zijdelings betrokken bent of belangen heeft bij schuldhulpverlening en / of budgetcoaching, is uw mening van harte welkom! Dennis inventariseert alle reacties tot 2 april a.s. en analyseert vervolgens alle meningen en visies. Hij zet daarnaast de statistieken, regelgeving en procedures op een rij, zodat in een eindrapport (mei 2012) de vraag beantwoord kan worden: Wat is de positie van kleine zelfstandige ondernemingen in de branche van schuldhulpverlening en budgetcoaching, nu en in de toekomst? Wellicht kan de branche hiermee vooruit richting nog betere dienstverlening. Uw mening telt dus!

Dennis Luisterburg bedankt u bij voorbaat hartelijk voor uw medewerking. Aan het eind van de vragenlijst kunt u aangeven of u een (digitaal) exemplaar van het eindrapport wenst te ontvangen."

Last modified on donderdag 15 maart 2012 10:46

Leave a comment