Contact | Routebeschrijving | Nieuwsbrieven

zaterdag 19 maart 2011 08:53

Masterclass Beschermingsbewind mei 2011

Geschreven door  Administrator
Rate this item
(0 stemmen)

Masterclass “Meerderjarigenbewind; juridische en praktische randvoorwaarden voor professionals”


In samenwerking met Schruer Advocaten organiseert Modus Vivendi Wettelijk Traject BV een masterclass over de vereisten waaronder een organisatie professioneel beschermingsbewind  kan uitvoeren. De opzet van deze masterclass is dat vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur een viertal sprekers ingaat op de benodigde expertise voor opzet en uitvoering van professioneel beschermingsbewind. De sprekers hebben binnen hun vakgebied bijzondere expertise op het juridisch kennisgebied beschermingsbewind èn op het kennisgebied administratieve organisatie van professioneel Boek 1-beschermingsbewind.

 


Aanmelden


Professioneel beschermingsbewind is een activiteit die voorziet in een maatschappelijk nut en invulling geeft aan een gevoelde noodzaak de werkzaamheden controleerbaar en verifieerbaar uit te voeren. Sinds de wettelijke introductie van het beschermingsbewind is, na een aanvankelijk bescheiden start, de hoeveelheid verzochte en uitgesproken beschikkingen explosief gestegen. Ontwikkelingen in de maatschappij, waarbij netwerken van familiaire opvang niet meer zo vanzelfsprekend zijn als voorheen, leidde daarmee ook tot de behoefte aan professionele bewindvoerders. Aftastend zijn daarbij normen van professioneel en deskundige expertise gezocht en (vaak) gevonden. Niettemin bestaat een behoefte aan verdere professionalisering van degenen die, anders dan directe familie, deze werkzaamheden uitvoeren.
Deze masterclass beoogt boek 1 bewindvoerders te informeren over voor de hand liggende èn ongedachte vereisten voor het kundig uitvoeren van door de rechtbank bedeelde verantwoordelijkheden.

Er zal ruime gelegenheid zijn de sprekers vragen te stellen, die bij hun antwoorden kunnen bogen op hun praktische ervaringen met het onderwerp. Het accent ligt op het creëren van de mogelijkheid voor de aanwezigen om, aan de hand van de spreker, in korte tijd intensief vertrouwd te raken met en kennis te vergaren over het onderwerp.

Locatie:
Vergadercentrum Hoog Brabant (Utrecht)
Radboudkwartier 23
3511 CC  Utrecht
Datum : Dinsdag 17 mei 2011
Tijdstip: 15:00 – 19:30


Aanmelden

Sprekers:
mr. H.D.L.M. Schruer
Advocaat te Rotterdam, Schruer Advocaten
dr. I.P. Van Rossen
Bewindvoerder WSNP, directeur Stichting Modus Vivendi
mr. K. Blankman
Universitair docent, Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam
mr. G.H. Lankhorst
Beleidsadviseur Directie Rechtsbestel Ministerie van Justitie
mr. M. Boender-Radder
Advocaat te ‘s-Gravenhage, Duijnstee van der Wilk advocaten; Personen en familie-recht

Last modified on dinsdag 19 juli 2011 19:48
More in this category: Invorderingsgids 2011 »

Leave a comment