Contact | Routebeschrijving | Nieuwsbrieven

woensdag 22 augustus 2012 12:00

Modus Vivendi actief op Dag van de Mantelzorg

Geschreven door  G.J. van Rossen
Rate this item
(0 stemmen)

Vooraankondiging

Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Zaterdag 10 november a.s., staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorg is de zorg voor gehandicapten,  chronisch zieken en hulpbehoevenden door bijvoorbeeld familieleden, kennissen, vrienden en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

 

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo'n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan; is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.

Modus Vivendi wil op de dag van de mantelzorg ook haar steentje bijdragen om de mantelzorger in het zonnetje te zetten. Hoe doen wij dat? Door 2 workshops over Schuldhulpverlening te organiseren. Tijdens deze workshop laten wij de mantelzorgers kennismaken met o.a.. de volgende aspecten:

  • Wat is het landschap van schuldhulpverlening
  • Hoe herkent u problematische schulden bij uw clienten
  • Wat is de rol van de mantelzorger als er schulden geconstateerd zijn
  • Wat zijn de verschillende oplossingen
  • Hoe kan Modus Vivendi u hierbij helpen

Om het leerzame met het aangename te verenigen zal er uiteraard een hapje en drankje klaar staan. Ook biedt het de uitgelezen kans andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Omdat het aantal plekken gelimiteerd is, vragen wij u zich zo vroeg mogelijk aan te melden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U ontvangt dan zo spoedig mogelijk de bevestiging. De workshops worden gegeven op het kantoor van Modus Vivendi te Zwijndrecht.

Last modified on woensdag 22 augustus 2012 13:46

Leave a comment